Edit: Haha ik had echt een dom-momentje hoor! Ik had deze post al enkele dagen geleden geschreven, maar in plaats van hem daadwerkelijk te publiceren, heb ik per ongeluk op "Concept" gezet. Excuus!

1. Ik vloog maandag met Scandinavian Airlines naar Stockholm. 2. En daar werd ik door een stelletje Abba-laven begroet met het muziekje van "Waterloo". Zweedser kan het niet :p.


 
3. Wayne's Coffee is één van mijn favoriete koffiezaken van Zweden. 4. De broodjes en sandwiches zijn daar ook erg goed te doen.

 
5. Het was de dag van de troonswisseling, dus gingen mijn zus en ik op zoek naar oranje in het blauw-gele-Ikealand ;). 6. En dit fietsstoeltje stond - heel toevallig - voor de Nederlandse ambassade.

 
7. We hadden geen oranjegebak, maar deze heerlijke cupcakes van STHLMCupcakes was een zéér goed alternatief. 8. En deze frambozentaart ook. We hebben een (nieuwe) koning, dat moet toch gevierd worden! ;)

 
9. Op het grote plein bij de schouwburg en de Sergelbioscoop staat een mooi standbeeld van Orpheus. 10. En deze man heeft een duif op zijn hoofd. Aan de hoeveelheid duivenpoep te zien, is dit niet de eerste keer, hihi.

11. Vanuit het centrum over de brug naar Gamla Stan. 12. Ikke!

 
13. Fotografie-apps testen (deze app heet Kitcam) bij het regeringsgebouw op Gamla Stan. 14. Gamla Stan. Dit is hét toeristische straatje van het oude deel. Persoonlijk vind ik de andere zijstraatjes leuker. Desalniettemin is Gamla Stan heel mooi :D.

 
15. Putdeksel, al lijkt het ook wel een beetje op een muntje. 16. Schattig pleintje op Gamla Stan.

 
17. Leuk bistrootje. Gamla Stan zit vol met dit soort details. 18. Uitzicht op Gamla Stan vanaf Slussen. 

 
19. Ik had een heldere ingeving - ping! Er stond een enorme betonnen lamp op Södermalm. 20. Heerlijk in de zon zitten bij een grote vijver middenin de stad. We waren niet de enige, haha.

 
21. Ik heb een tijdje in Zweden gewoond en spreek dus ook de taal. Jätte vind ik zo'n leuk woord (het betekent 'heel erg', dus er moet eigenlijk altijd een woord achter). Deze winkel was jätteopen! Heel open dus. 22. Jaaa, zon!

 
23. Sergelstorg, een van de pleinen van Stockholm, temidden van héél veel winkels! 24. Toen ik in Zweden woonde, was Wayne's Coffee absoluut mijn favoriete stek om thee, koffie en warme chocolademelk te drinken met iets lekkers erbij, een echte Zweedse fika.

 
25. Naast Wayne's Coffee zit Lagerhaus, een winkel die vergelijkbaar is aan de Hema, Xenos, Söstrene Grene en Tiger. 26. En waar ze ook dit soort fantastische posters hebben.

 
27. Ja, lang leve boeken! Er is binnenkort een boekruilmiddag georganiseerd. Helaas was ik dan alweer terug in Nederland. 28. Metrohalte Gamla Stan.

 
29. In dit snoepautomaat kun je betalen met je mobiele telefoon. Ik heb er niets gekocht maar ik vond het gewoon heel grappig dat dat kan. 30. Dit is het winkelpand van Lagerhaus van foto's 25 en 26.

 
31. Op de laatste avond gingen mijn zus en ik uit eten bij Vapiano's op Gamla Stan. We hadden allebei heeeerlijke pasta, zeker een aanrader! 32. Leuk detail op mijn vork.

 
33. Zweden blijft natuurlijk het land van Astrid Lindgren, de schrijfster van onder andere Pippi Langkous en mijn persoonlijke heldin. Op vliegveld Arlanda kan je Pippi dan ook spotten bij het winkelgedeelte ;). 34. Toen ik in Zweden woonde, had ik áltijd een paar flessen Zingo in de koelkast staan. Het is net als Fanta, maar zoo lekker! Als je ooit in Zweden bent, moet je die zeker proberen!


Zo, dat was de citytrip Stockholm in 34 foto's. Als je nog meer wil lezen over deze fantastische stad, kijk dan ook eens bij de vorige post die ik schreef over Stockholm.

Liefs,
Nine.