Op YouTube zie ik steeds vaker filmpjes van mensen die vertellen welke apps zij op hun telefoon hebben. Hierdoor ben ik al op een aantal leuke ideeën gekomen. Het leek me leuk om jullie te vertellen welke apps ik het liefste gebruik. Ik heb een witte iPhone 4s, het model met 16 gb. 16 gb is voor mij genoeg om flink wat apps op te zetten, veel foto's te maken en een paar liedjes op te zetten. Mocht hij vol raken, kan ik mijn foto's altijd op mijn laptop zetten. Ik zag daarom de toegevoegde waarde van een 'grotere' telefoon niet. Ik ben supertevreden over mijn telefoon. Hiervoor had ik een Nokia 6300 (ja, zoeen van de oude garde ;)) dus dit was voor mij een enorme upgrade
Nou, genoeg gekletst, kom nou maar op met die apps ;)

 
Dit is het eerste scherm van mijn telefoon, best wel standaard. Hier heb ik toegang tot de camera en de foto's die ik heb gemaakt. De 9292-app vind ik erg handig om in het openbaar vervoer te gebruiken. De Navicon app gebruik ik wanneer ik ergens met de auto heen wil, maar niet weet hoe ik er moet komen. Dit scherm is dus niet zo bijzonder, haha.

 
Dit is het tweede scherm van mijn telefoon. Ik heb mijn apps een beetje op kleur geprobeerd te ordenen en niet per se op het soort app. Bij "Utilities" heb ik alles geplaatst wat ik niet kon verwijderen maar ook niet per se op mijn scherm wilde zien, bijvoorbeeld de beursberichten en het game centre). Daarnaast Picframe, een goede en leuke app om één afbeelding te maken van verschillende foto's. Deze app gebruik ik ook om het weekoverzicht van mijn iPhone mee te maken. WhatsApp spreekt voor zich, lijkt me, evenals Facebook. Op de tweede rij zie je de Bloglovin app, waarin ik blogs lees. Zo kan ik makkelijk bijhouden welke blogs ik al heb gelezen en wie er heeft geupdate. Het is ook makkelijk scannen of iemand schrijft over iets dat ik interessant vind of dat ik die blogpost kan skippen. Shazam gebruik ik om liedjes op te zoeken die ik bijvoorbeeld op straat of in de sportschool hoor. Ik gebruik de UPC app om te kijken wat er op tv is, en als ik onderweg ben en toch graag een programma wil bekijken, kan ik het op afstand opnemen op de digitale videobox. Dropbox is superhandig om documenten op te slaan en met anderen te delen. Vooral handig bij groepsprojecten op de universiteit. 
Oh, Pinterest, je bent veel te verslavend, ik denk dat dat genoeg zegt, haha. Met de Fit4Free app kan ik me registreren voor de BodyBalance-lessen die in mijn vestiging worden gegeven. Superhandig! Wunderlist is een handige app om to-do-lijsten bij te houden die je vervolgens kunt syncen met je computer en tablet. Springpad is (naast Pinterest) de ontdekking van de eeuw! Ik zal hier een aparte blogpost aan wijden want het is een fantastische app. 
Sleepcycle heb ik een tijdje gebruikt om mijn slaapritme mee te analyseren, maar de laatste tijd gebruik ik 'm niet meer zo vaak. Instagram, uitleg lijkt me niet meer nodig, haha. Photo365 is een hele fijne app om een 365-project bij te houden. Vorig jaar heb ik een jaar lang elke dag een foto gemaakt. Ik maakte elke dag foto's maar vergat ze wel eens te uploaden naar mijn Tumblr-account. Met deze app vergeet je het niet meer, omdat je ook een alert krijgt dat je een foto moet toevoegen. En Blogger gebruik ik wanneer ik onderweg mijn blog wil updaten.

 
In de map "Productivity" heb ik allerlei apps staan die ik nergens anders neer kon zetten. Het is dus een beetje een manusje van alles. Internetbankieren, de T-Mobile-app waarop ik mijn datagebruik kan bijhouden. De NS-planner is heel handig voor wanneer ik met de trein reis. Ik vind 'm eigenlijk fijner dan de 9292-app. Daarnaast zie je de Emoji-app voor leuke emoticons in WhatsApp-berichten. De Converter gebruik ik voor het omrekenen van verschillende maten, bijvoorbeeld bij het koken, maar ook bij kleding- en schoenmaten. Met Scoupy kun je kijken of er kortingen zijn in de buurt waar jij je begeeft. Bij sommige bioscopen zijn er bijvoorbeeld goede kortingen: 2 voor 12 euro bijvoorbeeld. We hebben deze bioscoop zelf al omgedoopt tot de "Scoupy-bios" haha. En als laatste binnen het manusje van alles, App van de dag voor gratis apps. Niet altijd even leuke apps (veel spelletjes, en die speel ik, zoals je ziet, amper) maar soms zit er toch wel wat leuks bij. 

Dit mapje "Photography" ziet er eigenlijk een beetje treurig uit. Ik houd er niet van om apps in mapjes te hebben omdat ik ze dan gauw vergeet. In deze map zitten Phoster om posters van je foto's te maken, en BubbleFrame, die ik via App van de dag heb gedownload. Met deze app kun je, net als met PicFrame, randen om je foto's maken, maar deze zijn rond in plaats van vierkant. Het enige spelletje op mijn telefoon is Flow Pipe, waarbij je een vierkant moet vullen door lijnen te trekken tussen twee stippen. Het klinkt simpel maar het is heel verslavend. Popsicolor heb ik gisteren aangeschaft, wat een leuke app! Deze maakt een soort tekeningen van je foto's. VSCO Cam is een hele mooie en goede fotobewerkingsapp. Ook gisteren aangeschaft, dus ik ben er nog mee aan het spelen.

Dat waren mijn apps! Zoals je ziet, weinig spelletjes, veel fotografie-apps en planning-apps. Hieronder zal ik wat printscreens laten zien van een aantal apps, zodat jullie ook een beetje een idee krijgen hoe ze eruit zien.

Liefs,
Nine.

  
1. BubbleFrame (heeft ook hele leuke achtergrondjes)

2. PicFrame

  
3. Popsicolor

4. VSCO CAM